Υλικά για ταψί 20χ30:

  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γλυκόζη
  • 350 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. σταφίδες (ή και αποξηραμένα φρούτα όπως βατόμουρα ή άλλα)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μέτρια φωτιά για περίπουυ 4-5′ ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15′ και 5′ μόνο η κάτω αντίσταση.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε μια σχάρα και μπορούμε είτε να τυλίξουμε με μεμβράνη είτε να τα βάλουμε σε καλά κλεισμένο δοχείο.