Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 ποτήρι νερού ρύζι μπασμάτι
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1 κ.γλ.εστραγκόν ξερό
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καβουρντίζουμε σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά το κουκουνάρι. Το βγάζουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε για 5-6′  το πράσο με το κρεμμυδάκι και το καρότο ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό, τη ντομάτα, το εστραγκόν. αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά μέχρι να σωθεί το νερό.
  • Όση ώρα βράζουν τα λαχανικά. βράζουμε το ρύζι.
  • Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά (να έχει σωθεί το νερό, να μην έχει στεγνώσει).
  • Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί.